СМАРТ ХИТ / SMARTHIT ПОЛИФЕН 150МЛ
и може да се различават от цените във физическите ни обекти!
При поръчка ще се свържем с Вас за допълнително уточнение на наличности и цени!
- Covid-19
- Промо
- Промоции
- Фасовки
- Хигиена
-
Хранителни добавки
- Антиоксиданти
- Сексуални стимуланти
- Алкализиращи
- Анемия
- Билки
- Бирена мая
- Витамини
- Детоксикация
- Диабет
- Диетични храни
- Жени
- Имуностимулатори
- Коса, кожа и нокти
- Кости, стави и мускули
- Минерали
- Мъже
- Омега 3, 6, 9
- Памет и оросяване
- Паразити
- Подагра
- Пробиотици и пребиотици
- Спорт
- Средства за отслабване
- Стрес и безсъние
- Укрепване на сърцето
- Холестерол
- Храносмилателна система
- Чай
- Козметика
- Апарати и изделия
-
Лекарства
- Астма
- Хомеопатия
- Алергия
- Болка
- Бъбреци и уринарен тракт
- Витамини
- Гърло
- Детско здраве
- Диабет
- Диета
- Женско здраве
- Имунна система
- Инконтиненция
- Кашлица
- Кожни болести
- Косопад
- Мъжко здраве
- Настинка и грип
- Нервна система
- Опорно двигателна система
- Очи и уши
- Първа помощ
- Разширени вени и хемороиди
- Сърдечно - съдова система
- Тютюнопушене
- Умора и отпадналост
- Устната кухина
- Холистична медицина
- Храносмилателна система
- Хрема
- Мама и бебе
- Други
Вашата количка е празна!
Описание на продукта
СМАРТ ХИТ / SMARTHIT ПОЛИФЕН 150МЛ
Хранителна добавка
Характеристики:
- хранителна добавка с подсладител;
- куркумин и ресвератрол, капсулирани в липозоми;
- източник на полифеноли: куркумин от куркума и ресвератрол от Японска фалопия.
Активни съставки:
- Куркума: допринася за защитата на клетките от оксидативен стрес, за правилна функция на имунната система, нервната система, дихателната система и за нормалната функция на черния дроб, оптимални нива на чернодробните липиди и на холестерола в кръвта. Също така, допринася за поддържането на апетита и храносмилането.
- Куркумин от куркума и резератрол от японска фалопия: допринасят за нормалната функция на сърдечно-съдовата система.
Технология за ефективна абсорбция Miosol®
Микрокапсулата е сферична частица, съставена от външна обвивка и вътрешна среда. За направата на микрокапсули могат да се използват различни технологии. Чрез патентованата технология за ефективна абсорбция Miosol® (патент № 6699) се получават микрокапсули под формата на липозоми. Липозомата е микрокапсула, състояща се от външен двуслоен фосфолипид и вътрешна течна среда. В липозомите могат да бъдат капсулирани различни вещества, например витамини, минерали и други хранителни вещества, разтворими във вода или масло. Обвивката на микрокапсулите увеличава стабилността на хранителните вещества и улеснява достъпа им до чревните клетки.
Абсорбцията на материали, капсулирани в липозоми, е по-ефективна от абсорбцията на тези, които не са в липозомна форма. По-добрата абсорбция се определя от размера на липозомите и двойния слой фосфолипиди. Размерът на липозомите е до 100 пъти по-малък от размера на клетката, така че те не се нуждаят от допълнително смилане, те вече са готови за директно взаимодействие с клетките. Липозомната мембрана е съставена от компоненти, свързани с клетъчните мембрани - фосфолипиди. Когато липозомата достигне клетъчната мембрана, клетката разпознава фосфолипидите като хранително вещество, което води до извличане на липозомата от вътрешната страна или просто до сливане с клетъчната мембрана, освобождавайки вътрешното съдържание на липозомата директно в клетката.
Липозомният външен фосфолипиден слой също действа като обвивка на капсула, защитавайки веществото от влиянията на околната среда (киселини, светлина) и потискайки вредните за хранителните вещества окислителни процеси. Това увеличава лабилността на хранителните вещества вътре в липозомите.
Полифеноли
Всеки човек, дори и крайно незаинтересован от здравословното хранене, знае, че е необходимо и здравословно да се ядат колкото се може повече зеленчуци и плодове, и то не само за подобряване на храносмилането. Растенията са богати на биоактивни вещества, които въздействат положително върху различни процеси в човешкото тяло и могат да помогнат за подобряване на общото физическо състояние. Фенолните съединения са голяма група биоактивни вещества в растенията, които включват полифеноли, които не само придават цвят или подобряват вкуса и аромата на плодовете, но също така участват в процесите на растеж и възпроизводство и помагат на растенията да се предпазят от отрицателните фактори на околната среда: микробни или гъбични инфекции, интензивна UV светлина. През последните десетилетия два полифенола станаха особено популярни със своите свойства и се изучават усилено: куркумин и ресвератрол.
Ресвератрол от японска фалопия
Ресвератролът е добре познато биоактивно полифенолно съединение, което се среща в най-големи количества и най-често се извлича от бързорастящи и устойчиви трайни насаждения, коренища на Японска фалопия (Polygonum cuspidatum). Този полифенол присъства и в други растения (например грозде, ядки, шамфъстък, червени и сини боровинки).
Ресвератролът е един от най-популярните полифеноли, използвани в хранителните добавки. Изследователите свързват полифенол ресвератрол с положителния ефект върху сърдечно-съдовата система, след като забелязват "френския парадокс" (французите консумират много гроздово вино и имат добро сърдечно-съдово здраве, въпреки диетата си, съдържаща значително количество наситени мазнини). През последните 10 години ресвератролът се превърна в един от най-интензивно изследваните полифеноли, а редица проучвания върху животни и хора, изследващи неговите антиоксидантни и други свойства бяха публикувани. Тези проучвания потвърдиха, че Японската фалопия спомага за поддържането на нормална сърдечно-съдова функция, благодарение на ресвератрола.
Куркумин от куркума
Куркумата (Curcuma longa) е растение от семейство джинджифил с ярко жълто или оранжево коренище. Куркумата също е подправка, наречена "жълтото злато на Индия" и се извлича от коренищата на Curcuma longa. Най-малко 235 съставки са идентифицирани в коренищата на Curcuma longa, полифенолното съединение - куркумин, обаче, е най-важната съставка на куркумата, като осигурява нейния жълт цвят и много други характеристики.
Използвана от древни времена в азиатските държави и споменавана в Аюрведа, куркумата и нейният полифенол куркумин се изучават усилено от учените, за да се установят напълно техните ползите за човешкото тяло. В света са проведени хиляди проучвания с различни екстракти от корен от куркума, които демонстрират антиоксидантните свойства на куркумина и благоприятното му въздействие върху определени системи в организма. Въз основа на дългогодишен опит и изследвания, екстрактите от куркума допринасят да се поддържа нормално храносмилане и чернодробна функция, нормални нива на чернодробни липиди и на холестерол в кръвта, нормална функция на нервната, сърдечно-съдовата и имунната системи.
Както се вижда, куркуминът е уникално и обещаващо полифенолно съединение, но е слабо разтворим във вода и има слаба бионаличност в организма. Куркуминът се абсорбира в ниска степен в стомаха и червата с храната и бързо се разгражда в червата и черния дроб от други съединения, така че когато се овкусява с куркумин във вид на подправка, в кръвта обикновено се откриват само следи от това вещество. За решаването на този проблем са разработени хранителни добавки, които спомагат за подобряване на бионаличността на куркумин.
Полифеноли, капсулирани в липозоми
Това е водоразтворима форма на куркумин и ресвератрол, разработена от Miosol® технологията за ефективна абсорбция, т.е. чрез вмъкване на екстракти от куркума и Японска фалопия в микрокапсули. Обвивката на микрокапсулите е съставена от компоненти, свързани с клетъчните мембрани - фосфолипиди, което прави микрокапсулите разпознаваеми от клетките и те могат лесно да ги абсорбират. Размерът на микрокапсулите е по-малък от клетките, така че не е необходимо допълнително смилане.
Изследванията показват, че абсорбцията на куркумина е 5 пъти по-висока, когато се консумира микрокапсулиран в липозоми, в сравнение с консумацията на куркумин на прах. Микрокапсулирането на ресвератрол в липозоми подобрява стабилността му и осигурява бавното му освобождаване. Освен това, изследвания показват, че ресвератрол повишава бионаличността и стабилността на куркумин.
Състав:
Вода, емулгатор - соев лецитин (фосфолипиди), стабилизатор - ксилитол, екстракт от корен на куркума (Curcuma longa), съдържащ 75 % куркумин, етанол (4,8 %), влагозадържащ агент - глицерол, екстракт от корен на Японска фалопия (Fallopia japonica/Polygonum cuspidatum), съдържащ 99 % ресвератрол, консервант - калиев сорбат, стабилизатор - ксантанова гума, регулатор на
киселинността - лимонена киселина.
Съдържание: | В дневна доза (5 ml): | Полифеноли: |
Екстракт от корен на куркума, съдържащ:
|
200 mg 190 mg 142,5 mg |
264,25 mg |
Екстракт от корен Японска фалопия, съдържащ:
|
75 mg 74,25 mg |
Начин на употреба:
Деца над 12 години и възрастни приемат по 5 ml на ден, смесени с вода (50 ml) в първата половина на деня. Разклатете преди употреба.
Внимание:
Да не се превишава препоръчителната доза.
Продуктът е хранителната добавка и не е заместител на разнообразното и пълноценно хранене.
Много важно е балансираното хранене и здравословен начин на живот.
Моля, консултирайте се с Вашия лекар, ако имате камъни в жлъчката, преди употребата на тази хранителна добавка.
Екстрактът от куркума има оцветяващи свойства и може да направи петна по дрехите Ви. За да предотвратите появата на трудни за изпиране петна, изплакнете оцветените участъци с вода и сапун.
Съхранение:
Да се съхранява на сухо, тъмно място, при температура под 25 °С.
Да се съхранява на място, недостъпно за деца.
Съхранявайте на хладно място след отваряне и използвайте до 2 месеца.
Опаковка:
150 мл